In het spoor van onze marathonman Jurgen.

Onze deelnemers aan het Breaking3-project, zijn volop aan het trainen om hun ultieme droom waar te maken. Jurgen Decat is onze koploper wat betreft het aantal deelnames aan marathons: hij liep er maar liefst 39! Wij volgden deze marathonman tijdens zijn medische screening en looptesten op de voet, het resultaat vind je hieronder!

 

 

Jurgen merkte alvast een groot verschil tussen zijn eigen trainingen en deze die hij door de Energy Lab coaches voorgeschoteld krijgt. “Ik voel me goed. De trainingen zijn prima opgebouwd en ook de trainingszones worden mooi weergegeven. Er wordt ook voldoende aandacht besteed aan het herstel, zo start ik steeds voldoende uitgerust aan een nieuwe trainingen.”

Met zijn besttijd van 03:01:02 zit hij maar nipt boven de magische marathongrens, de kans is dus reëel dat hij wel degelijk slaagt in zijn opzet. “Ik wil kijken tot wat ik in staat ben. Veel zal afhangen van de vorm van de dag, maar ik leg mezelf graag uitdagingen op. Ik denk dat het nu of nooit zal zijn. Het niet halen van deze droom zou toch wel een mentale dreun betekenen”.

Verder liet Jurgen nog optekenen dat hij de professionele begeleiding van Energy Lab wel kan smaken. “De kick-off meeting was alvast een schot in de roos en ook de steun van de verschillende partners zorgen voor een leuke extra. Alle lopers hebben een gemeenschappelijk doel. Je voelt echt de drive binnen de groep.” Wij wensen hem (nét als alle andere deelnemers) alvast héél veel succes.